Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Misteriozni pomor životinja diljem svijeta podigao je pravu medijsku buru. Spominje se svašta, od teorija zavjera do predviđanja smaka svijeta.


Jedan od dvojaca teoretičara koji je uvjeren kako je riječ o zavjeri jesu Joseph Watson i Alex Jones koji za pomor 'krive vladu' tvrdeći da je ubila životinje testiranjem tajnog biološkog ili elektromagnetskog oružja. Također, neki spominju i mayanski kalendar po kojima će kraj svijeta uslijediti 21.12.2012.

Vezani članci Ivan Đikić Švedska nije zatvorila škole, trgovine i restorane, Đikić: "Mjere će se povećavati kad shvate da su im zatrpane bolnice" Slika nije dostupna 'Je li pomor početak kraja? Nije!'

>> 'Je li pomor početak kraja? Nije!'

>> Uginulo više od dva milijuna ptica, riba i rakova

Misterij je također užario društvene mreže koje su pune razmišljanja 'malih' ljudi.'Možda je vrijeme da počnemo stvarati zalihe hrane' ili 'Zar stvarno mislite da ćemo povjerovati da je ptice ubila buka, a ribe hladna voda', pa do, 'Svi ćemo umrijeti...'

No profesor religije na sveučilištu u Washingtonu Paul Duff nije posebno uzbuđen zbog tajanstvenih smrti životinja. 'Još nije bilo generacije koja nije vikala da je kraj blizu. I kad kraj ne dođe, ljudi samo pomaknu datum unaprijed', komentirao je i nastavio raditi.