Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak iz Beograda

Tenzije u Srbiji i dalje na vrhuncu: "Svi su primijetili neuobičajenu nervozu Aleksandra Vučića"

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Beogradu se ne smiruju tenzije uzrokovane ubojstvom Olivera Ivanovića. Ne prestaju zahtjevi da se srpskim istražiteljima dopusti sudjelovanje u istrazi o ubojstvu vođe Srba na Kosovu.

Ubojstvo vođe Srba na Kosovu, Olivera Ivanovića, pogoršalo je ionako loše odnose između Beograda i Prištine. Razvoj situacije u Srbiji prati Andrija Jarak.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

"Srbija, s obzirom da na Kosovu nema ingerenciju, nema puno manevarskog prostora. Srpski istražitelji gotovo sigurno neće biti uključeni u istragu o ubojstvu Olivera Ivanovića, čije je tijelo prevezeno u Beograd, gdje će u četvrtak biti pokopan", rekao je Jarak.

"Traje intenzivna istraga. Policija je doznala tko je vlasnik zapaljenog automobila kojeg su koristile ubojice. Imaju snimke s nadzornih kamera, a pojavili su se i prvi svjedoci", rekao je Jarak te dodao: "Iako u Beogradu mnogi nisu sigurni tko je kriv za Ivanovićevu smrt, svi su primijetili neuobičajenu nervozu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom izvanrednog obraćanja održanog u utorak."

Vučićevu nervozu komentirao je i Borko Stefanović, čelnik Ljevice Srbije i bivši šef pregovaračkog tima za Kosovo.

"Iako nitko vlast nije doveo direktno u vezu s tim činom, ali ljudi zaista onako nekako upiru prstom u njih, zbog čega je predsjednik Vučić vjerojatno bio tako nervozan", rekao je Stefanović.

Kako bi pokušao smiriti tenzije, Aleksandar Vučić ovog će vikenda posjetiti Srbe na Kosovu.

"Predsjednik Vučić ovog će vikenda obići općine na sjeveru Kosova u kojima žive Srbi, za što je morao tražiti dozvolu. Iako su mu prije nekoliko godina zbog sigurnosnih razloga zabranili posjet Kosovu, ovog puta se svi slažu kako posjet služi smirivanju tenzija. Vučić je rekao da će razgovarati sa Srbima i pokušati čuti njihove probleme", rekao je Jarak. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene