Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet napetosti

Tenzije u Mostaru zbog spomen-obilježja borcima Armije BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred zgrade nove Gradske vijećnice u Mostaru jučer navečer je postavljeno spomen obilježje poginulim pripadnicima bošnjačke Armije BiH što je ponovno podiglo napetosti u Mostaru, a policija osigurava zgradu na koju su nepoznati počinitelji nedavno pucali nakon postavljanja spomen-obilježja poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Nepoznate osobe postavile su u kasnim popodnevnim satima spomen-obilježje u dvorištu zgrade gradskoga vijeća koja se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.

Po navodima medija u Mostaru iza ove inicijative stoji "Udruženje obiteljih šehida i poginulih boraca Armije BiH" koje nije imalo potrebnu dozvolu gradskih vlasti za postavljanje spomen obilježja. Ispred zgrade Gradskog vijeća od sinoć su raspoređeni pripadnici Policijske uprave Mostar.

Nakon nedavnog postavljanja novog spomen obilježja umjesto križa u krugu gradske vijećnice kojim je odmah nakon rata bila označena pogibija sedam pripadnika HVO-a, bošnjački vijećnici su bojkotirali svečnost otvorenja zgrade.

Večer nakon toga krajem ožujka nepoznati su počinitelji, koje policija još nije uspjela otkriti, pucali su iz pištolja na zgradu gradskoga vijeća.

Napetosti između Hrvata i Bošnjaka dodatno su podgrijane zbog nemogućnosti dogovora političkih stranaka oko promjene gradskog statuta koji je na štetu Hrvata, a čiju je izmjenu naložio Ustavni sud BiH. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Jedan teško ozlijeđen Makljaža u Mostaru: Zaštitari cipelarili i palicama pretukli Dubrovčanina i dvojicu Splićana Slika nije dostupna Podignuta optužnica Zatočene Hrvate su mučili, premlaćivali, izgladnjivali i tjerali na rad

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene