Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapovjednik kopnene vojske Šri Lanke potvrdio je u utorak smrt vođe Tamilskih tigrova Velupillaija Prabhakarana, a javna televizija je objavila snimke mrtvog tijela za koje tvrdi da je njegovo.


'Sretan sam što mogu potvrditi da smo ubili Prabhakarana, okrutnog terorističkog vođu', rekao je na televiziji general Sarath Fonseka koji je još u ponedjeljak objavio Prabhakaranovu smrt. Državna televizija je u utorak poslijepodne po mjesnom vremenu objavila snimku trupla za koje se tvrdi da je Prabhakaranovo, neozlijeđena lica i širom otvorenih očiju. Na glavi je vidljiva jedna rana od vatrenog oružja. Tijelo je u maskirnoj odori i ima na sebi broj 001, što bi trebao biti njegov članski broj u Oslobodilačkim tigrovima tamilskog Eelama (LTTE).

Samo nekoliko sati prije Tamilski su tigrovi priopćili da im je vođa živ, zdrav i na sigurnom. Kako su izjavili vojni dužnosnici, Prabhakaran je u ponedjeljak iz malene enklave na sjeveroistoku otoka pokušao pobjeći u vozilu hitne pomoći u pratnji dvojice svojih poručnika. Vojska je ubila svu trojicu, a vozilo se zapalilo.

Vezani članci Slika nije dostupna Pobunjenici ostali bez oba zrakoplova Slika nije dostupna Tamilski tigrovi novače sve više djece u svoje redove