Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teksas: Potraga za 16-godišnjakinjom u hramu poligamne sekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođe poligamističke sekte na zapadu američke savezne države Teksas sinoć su odbile zahtjev vlasti da pretraže njihov hram u potrazi za 16-godišnjakinjom čije je navodno seksualno zlostavljanje dovelo do racije, a vlasti su objavile da se pripremaju "za najgore", izvijestile su američke TV mreže.

Radi se kompleksu izgrađenom na ranču od 1.700 hektara kraj gradića Eldorada, koji pripada Fundamentalističkoj crkvi Isusa Krista svetaca Posljednjeg dana, sekti Mormonske crkve čiji je 'prorok' Warren Jeffs (52), u državi Utah 2007. osuđen na 10 godina zatvora zbog suučesništva u silovanju 14-godišnjakinje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Slika nije dostupna Novi detalji o poligamističkoj vjerskoj sekti u Teksasu: Fizičko zlostavljanje djece

Ako se nikakav dogovor ne postigne s vođama sekte, vlasti će prisilno ukloniti njezine sljedbenike "najmiroljubivije što je moguće", izjavila je okružna državna tužiteljica Allison Palmer.

CNN izvještava da su ambulantna vozila ušla u kompleks sekte dok se vlasti pripremaju pretražiti hram.

Sekta je otpadnički ogranak Mormonske crkve, koja strogo priječi nevjernicima ulazak u njezine hramove.

Medicinske ekipe su poslane "za slučaj da sve krene onako kako nitko ne želi. Snage reda su pripravne za najgore", rekla je tužiteljica Palmer.

Teksaška policija ima sudski nalog za pretraživanje kompleksa, zbog sumnji u brak 16-godišnjakinje, koja ima osmomjesečno djete, i 50-godišnjaka.

U Teksasu je zabranjen brak mlađima od 16 godina, čak i uz dozvolu roditelja.

U petak i subotu policija i socijalne službe s ranča su odvele 137 djevojčica i 46 žena, koje su privremeno smještene u centrima lokalnih zajednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene