Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nečuveno

Teksas ozakonjuje nošenje oružja u studentskim kampusima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka savezna država Teksas priprema se uvesti kontroverzni zakon, kojim bi se studentima i profesorima na kampusu dozvolilo nošenje oružja.

Uvođenjem tog zakona, Teksas bi, pored države Utah, bio druga država u SAD-u, koja ima takav zakon i koja je nošenje  vatrenog oružja omogućila i studentskoj populaciji, prenosi CBS.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

To ne treba niti čuditi, kad sam republikanski guverner Teksasa Rick Perry ponekad na jogging ide s pištoljem. On naravno, podržava donošenje takvog zakona. Više od polovice članova teksaške vlasti stavili su svoj potpis kao koautori na spomenuti zakon.

'To je izričito stvar samoobrane. Više nikad ne želim vidjeti da se ponovi da neki poremećeni suicidalni manijak uleti na kampus i bira kojeg će nemoćnog studenta ubiti', pojasnio je republikanski senator Jeff Wentworth.

I američka savezna država Kolorado ima sličan zakon, no on odluku o dozvoli nošenja vatrenog oružja studentima prepušta samim sveučilištima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene