Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Par koji zajedno ima čak 179 godina postao je najstariji vjenčani par u Velikoj Britaniji. John Dawkins star 89 i njegova mladenka Penny Cooper stara 90 godina vjenčali su se nakon devet godina druženja.


Dvoje ratnih veterana britanske ratne mornarice tako su postali najstariji mladenci, piše Telegraph.co.uk.

Vezani članci Sami svoji redatelji Kreativnost im spašava vezu u izolaciji: Zabavljaju se oponašanjem scena iz kultnih filmova Slika nije dostupna Foto: Udala se u 94. godini!

'Ljubav je predivna stvar, velika mi je čast i zadovljstvo biti uz Penny. Dok ju nisam upoznao, bio sam vrlo usamljen i nesretan', izjavio je gospodin Dawkins.

Par, koji se zaljubio prije devet godina, sada je uplovio i u bračnu luku. Službeni čin dogodio se u Hunton matičnom uredu i Devonu, protekli utorak 25. studenog. Slavlju je prisustvovalo njihovo četvero djece, petero unučadi i desetero praunučadi.

I John i Penny za vrijeme Drugog svjetskog rata bili su u redovima britanske ratne mornarice. Prošlost ih je i spojila; upoznali su se na dobrotvornoj zabavi u čast veterana ratne mornarice 1999. godine. U to vrijeme njihovi bračni drugovi već su bili pokojni.

'Bila je najljepša mlada dama u prostoriji', prisjetio je John koji se ubrzo preselio u dom svoje nove odabranice u Exmouth.

Gospođa Dawkins prije 18 mjeseci imala je moždani udar nakon kojeg se bila prisiljena preseliti se u dom za starije i nemoćne u Cranfordu. 

Tamo ju njezin suprug svakodnevno posjećuje i provodi s njom što je više moguće vremena.