Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji mladenci u Velikoj Britaniji

Tek vjenčani par zajedno broji 179 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par koji zajedno ima čak 179 godina postao je najstariji vjenčani par u Velikoj Britaniji. John Dawkins star 89 i njegova mladenka Penny Cooper stara 90 godina vjenčali su se nakon devet godina druženja.

Dvoje ratnih veterana britanske ratne mornarice tako su postali najstariji mladenci, piše Telegraph.co.uk.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže idealan par Mladim Japancima sve je teže pronaći ljubav, pa to za njih rade njihovi roditelji: Na sastanke nose profesionalne fotografije i upitnike Slika nije dostupna Bili su cijepljeni Držali se za ruke: Bračni par preminuo od korone u razmaku od minute

'Ljubav je predivna stvar, velika mi je čast i zadovljstvo biti uz Penny. Dok ju nisam upoznao, bio sam vrlo usamljen i nesretan', izjavio je gospodin Dawkins.

Par, koji se zaljubio prije devet godina, sada je uplovio i u bračnu luku. Službeni čin dogodio se u Hunton matičnom uredu i Devonu, protekli utorak 25. studenog. Slavlju je prisustvovalo njihovo četvero djece, petero unučadi i desetero praunučadi.

I John i Penny za vrijeme Drugog svjetskog rata bili su u redovima britanske ratne mornarice. Prošlost ih je i spojila; upoznali su se na dobrotvornoj zabavi u čast veterana ratne mornarice 1999. godine. U to vrijeme njihovi bračni drugovi već su bili pokojni.

'Bila je najljepša mlada dama u prostoriji', prisjetio je John koji se ubrzo preselio u dom svoje nove odabranice u Exmouth.

Gospođa Dawkins prije 18 mjeseci imala je moždani udar nakon kojeg se bila prisiljena preseliti se u dom za starije i nemoćne u Cranfordu. 

Tamo ju njezin suprug svakodnevno posjećuje i provodi s njom što je više moguće vremena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene