Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju ih bezvrijednima

Teheran: Objavljeni dokumenti demoniziraju Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni Teheran reagirao je na objavu tajnih dokumenata internetskog 'zviždača' WikiLeaksa.

'Ti dokumenti dio su dobro organiziranog plana i zbog toga su izrazito sumnjivi', rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast. Naglasio je kako su dokumente vjerojatno napravile američke obavještajne službe, s 'ciljem razotkrivanja navodne regionalne zabrinutosti oko iranskog nuklearnog programa i povećanja iranofobije u regiji', prenosi DPA.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Iduća meta WikiLeaksa velike američke banke

>> Netanyahu: WikiLeaks je učinio dobru stvar za Izrael

>> Devet najšokantnijih tajni otkrivenih WikiLeaksom

Prema dokumentima objavljenim od strane WikiLeaksa, Saudijska Arabija i Bahrain su od SAD-a tražile vojnu intervenciju radi zaustavljanja iranskog nuklearnog programa. 'To je neka vrsta igre obavještajnih službi i još jedan mekani rat protiv Irana, posebice sad pred zakazane pregovore o nuklearnoj energiji', dodao je glasnogovornik. Pregovori koje je spomenuo, trebali bi se održati 5. prosinca između Irana i predstavnika Zapada.

'Taj čitav plan služi interesima cionističkog režima (Izraela) i sve zemlje u regiji trebale bi paziti da se taj plan nikad niti ne ostvari', istaknuo je Mehmanparast. Sam iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad odbacio je objavljene dokumente na WikiLeaksu kao bezvrijedne pokušaje ostvarenja političkih ciljeva, koji nemaju nikakvog utjecaja na odnos Irana s bilo kojom drugom zemljom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene