Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omaložavanje, vrijeđanje i ismijavanje

Teatar srpskih zločinaca pred haškim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Mladić svojim nastupom pred Haškim sudom samo nastavlja već iskušanu strategiju gotovo svih srbijanskih optuženika.

Vojislav Šešelj sudu već godinama zadaje muke uvredama i incidentima. S ponižavanjem se prema svima odnosio i Slobodan Milošević, a Radovan Karadžić ignoriranjem suda, ali i omalovažavanjem žrtava  scenu pokušava napraviti na svakom pojavljivanju u sudnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakog gostovanja na TV-u Haag će nadzirati sve telefonske pozive generala Ratka Mladića Slika nije dostupna Odbili izručenje Odluka koja će učvrstiti Zagreb u blokadi otvaranja poglavlja 23 između Beograda i EU?

U 18 godina postojanja, u haaškim sudnicama moglo se vidjeti sve i svašta. Optuženici za ratne zločine najgore vrste, najčešće su reagirali negiranjem samog suda. 'Ovaj sud smatram lažnim sudom, a optužnicu lažnom optužnicom. Ona je protuzakonita', rekao je Slobodan Milošević.

'Po mom dubokom uvjerenju, ovaj se sud ipak lažno predstavlja kao sud međunarodne zajednice, a ustvari je sud NATO saveza, koji je donio odluku da mene likvidira', izjavio je Radovan Karadžić.

Gotovo svi optuženici tvrdili su da nemaju dovoljno vremena za pripremu obrane. Kada bi se sud na njihove zahtjeve oglušio, nerijetko su protestirali nepojavljivanjem na ročištu. No, kada bi se pojavili, sudnica je više sličila na cirkusku arenu. Omalovažavali su svjedoke, sud, tužiteljstvo.

'Pa ovo haško tužilaštvo i cijeli haški tribunal misle da mene mogu osuditi, da mogu osuditi moju nacionalističku ideologiju. Ja moram grohotom da se smiejem.Vi mojoj besmrtnoj duši ne možete ništa', rekao je u sudnici Vojislav Šešelj. Zbog nepoštivanja haškog suda kažnjavani su mnogi, iako su propisane kazne do 100 tisuća eura ili do sedam godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene