Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Postat će zvijezda'

Djevojčica koja nema puno vremena: Priča o tati koji je 'oženio' svoju kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andy Barnard (31) 'oženio' je svoju 16 mjeseci staru kćer kojoj je preostalo još nekoliko dana života.

Andy Barnard (31) vjerovao je da će njegova jedina kći jednog dana imati vjenčanje iz snova. Nažalost, taj da neće dočekati jer je 16 mjeseci staroj Poppy-Mai dijagnosticiran tumor na mozgu, a liječnici su joj dali tek dva dana života.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Andyjevi kolege iz britanskog ratnog zrakoplovstva zato su odučili organizirati vjenčanje na kojem se prekrasna mala mladenka Poppy Mai vjenčala za svog oca. Do oltara ju je dopratila mama Sammi i braća Rylee i Jenson Jay.

'Od trenutka u kojem smo saznala da ćemo dobiti kćer govorio sam da će jednog dana imati vjenčanje iz snova. Nikad nisam mislio da će to biti ovako', ispričao je Andy.

Zaigrana djevojčica prestala jesti...

Mama je Poppy odvela doktoru 14. veljače, nakon što je inače zaigrana djevojčica prestala jesti i piti. Mučio ju je zatvor, a trbuščić joj se napuhnuo. Osim toga mama je primijetila da ima problema s ravnotežom.

Obiteljski liječnik zaključio je da joj probleme stvaraju zubići i propisao joj laksativ. No, djevojčici je bilo sve gore, a onda su roditelji primijetili i kvržicu ispod grudnog koša. Uskoro je počela u potpunosti odbijati hranu i piće i nije mogla hodati. Ponovno su je odveli liječniku i dobila je jači laksativ. No, samo dan kasnije 25. veljače, Sammi je bila toliko zabirnuta da je kćer, koja je do tada već počela i povraćati, odvela na hitnu gdje su je odmah primili i pokušali stabilizirati.

'Razine kalcija bila je previsoka tako da su prvo morali riješiti taj problem, a onda otkrivati što nije u redu. Mislila sam da u najgorem slučaju ima neku tešku infekciju', prisjetila se Sammi. Djevojčicin otac, koji je u to vrijeme sa svojom eskadrilom bio u Americi, obaviješten je preko telefona. Taj isti dan pomoću ultrazvuka je otkrivena čudna masa u njenom trbuhu.

Liječnici su obavijestili majku da sumnjaju na tumor, točnije vrstu raka bubrega koji pogađa djecu. Obavijestila je supruga čiji su šefovi organizirali da se vrati u Veliku Briatniju.

Djevojčica je bila oduševljena što ponovno vidi svog tatu, ali uslijedile su nove loše vijesti - masa na bubregu počela se širiti i stanice raka otkrivene su u njenim plućima.

Roditelji su bili spremni na sve kako bi spasili kćer, ali loše vijesti stizale su jedna za drugom. Liječnici su im priopćili da joj je dijagnosticiran maligni, rabdoidni tumor na bubrezima i plućima i upozoreni su da su šanse za preživljavanje vrlo male.

Odlazak doma

'Čak i tada smo se nadali. Ako je postojala šansa da preživi, morali smo u nju vjerovati', priča Sammi. Djevojčica je počela primati kemoterapiju i činilo se da dobro reagira. No, 16. ožujka pronađen joj je tumor na mozgu kojeg zbog veličine i položaja nije bilo moguće operirati.

Roditelji su se pitali što napraviti da ju spase, ali rečeno im je da joj liječenje može produžiti život za tek nekoliko tjedana, kao i da će biti bolno.

'To je značilo još kemoterapije s bolnim nuspojavama. Rekao sam ne, nisam joj mogao to priuštiti', prijestio se Andy. Osoblju su rekli da žele da njihova kći u vremenu koje joj je preostalo uživa kući, slobodna od boli.

Iako su ih u bolnici pohvalili zbog hrabrosti, oni se uopće nisu osjećali hrabro.

'Bili smo potpuno slomljeni, ali i sigurni da radimo pravu stvar. Već sam žalila jer smo 4 tjedna proveli u bolnici u kojoj je prolazila kroz tretmane koji joj nikada nisu mogli pomoći', kaže Sammi. Ona i suprug sinovima su rekli da Poppy-Mai dolazi kući provesti neko vrijeme s njima prije nego 'ode u raj i postane zvijezda'.

Nitko nije mogao suspregnuti suze

Dan nakon povratka kući u Thetfordu, 18. ožujka, Andyjevi kolege organizirali su vjenčanje. Sobu su ukrasili balonima i vrpcama, a Poppy-Mai obukla je bijelu haljinicu.

Sammi nije prestajala plakati.

'Budući da je bila naša jedina kći često smo pričali o njezinom vjenčanju jednog dana. Izgledala je tako lijepo. Ali nitko nije mogao pročitati napisane zavjete jer su svi plakali', ispričala je.

Poppy-Mai uspjela je ostati budna tijekom svečanosti, a onda je zaspala na rukama ponosnog oca. Otada je svaki dan za obitelj blagoslov i uživaju u svakom dragocjenom trenutku sa svojom djevojčicom, piše Metro. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene