Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tehnički smo spremni'

Miščević: Srbija do kraja 2014. može otvoriti prvo poglavlje s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bi do kraja godine mogla otvoriti prvo od 33 pregovaračka poglavlja s Europskom unijom, ocijenila je u subotu voditeljica srbijanskog tima za pregovore o članstvu u EU Tanja Miščević i podsjetila da unutar Unije jedan dio članica podupire prijedlog Italije da pregovori započnu do kraja 2014., dok drugi početak uvjetuju normalizacijom odnosa s Kosovom.

"Ne mogu reći ni da sam optimist ni da sam pesimist, ali nadam se i mi smo tehnički potpuno spremni za otvaranje prvog poglavlja do kraja godine“, izjavila je Mišćević za B92.

Pročitajte i ovo Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu" Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj

Po njezinoj ocjeni, pregovori bi mogli početi poglavljem 32 koje se odnosi na kontrolu trošenja proračunskih sredstava.

Mišćević je rekla i kako je uvjerena u dobru suradnju s novim europskim povjerenikom Johannesom Hahnom, zaduženim za susjedske odnose i proširenje, koji danas preuzima dužnost u Europskoj komisiji.

Putin nije zadovoljan s posjetom Srbiji - Evo što je odlučio učiniti!

Ocijenila je da taj austrijski političar “jako dobro poznaje Bruxelles i bruxellesku birokraciju jer je prethodnih pet godina radio u EK“ i podsjetila da je poslije svibanjskih poplava “pokazao veliku naklonost prema Srbiji, odmah reagirao i osobno se došao uvjeriti” kakva je situacija te pomogao da se naprave planovi i rješenja za pomoć stadalima.

No upozorila je da “suradnja s Hahnom neće biti lakša nego što je bila dosad” s članovima EK u procesu eurointegracija jer će i on “svakako inzistirati na praćenju uvjeta i ispunjavanju svih standarda” koje od zemalja kandidata traži EU.

Srbija je dobila status kandidata u ožujku 2012. godine, a pregovori o članstvu u EU službeno su otvoreni 21. siječnja 2014. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene