Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negiraju smrt voljenog vođe

Tamilski tigrovi: Velupillai Prabhakaran je živ i zdrav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Tamilskih tigrova Velupillai Prabhakaran živ je i zdrav i nalazi se na sigurnom, priopćili su u utorak šrilanski pobunjenici, dan nakon objave vijesti o njegovoj smrti.

'Naš voljeni vođa je živ i na sigurnom je. I dalje će predvoditi našu borbu za dostojanstvo i slobodu tamilskoga naroda, rekao je voditelj službe za međunarodne odnose Oslobodilačkih tigrova tamilskog Eelama (LTTE) Selvarasa Pathmanathan u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Tamilnet.com. Vlada u Colombu objavila je u ponedjeljak da su ubijeni svi vođe LTTE-a, među kojima i Velupillai Prabhakaran. Smrt potonjeg potvrdili su javna televizija, dužnosnik u predsjedništvu i vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovno vjenčanje Tamilski tigrovi vjenčali se uz prisutstvo zvijezde Bollywooda Slika nije dostupna Pri pokušaju bijega iz ratne zone Ubijen čelnik Tamilskih tigrova

'Izmislili priču'

Pathmanathan je u priopćenju odbacio te tvrdnje. 'Predsjednik i vlada Šri Lanke su, u želji da uveličaju svoje pobjedničko slavlje, izmislili priču o pogibiji vođe LTTE-a koju odlučno odbacujemo', rekao je. Prema izjavama vojnih dužnosnika, Prabhakaran je iz malene enklave na sjeveroistoku otoka pokušao pobjeći vozilom hitne pomoći zajedno s dvojicom svojih poručnika. No svu trojicu je ustrijelila vojska, a vozilo se zapalilo. Tamilski tigrovi su u nedjelju, nakon 25-godišnjeg sukoba, priznali vojni poraz, a vlada Šri Lanke prvi put nakon 1983. ima nadzor nad cijelim državnim teritorijem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene