Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomski motivirana samoubojstva

Talijanski političar: Samoubojstva su na Montijevoj savjesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan koji se ustrijelio u srijedu jer mu je tvrtka propala, nastavio je val ekonomski motiviranih samoubojstava u toj zemlji, za koji je jedan oporbeni političar okrivio reforme premijera Maria Montija.

Samoubojica, 59-godišnji vlasnik građevinske tvrtke iz Rima, ostavio je poruku u kojoj se ispričao članovima obitelji i objasnio da mu je posao propao, priopćila je policija.

Dan ranije, 78-godišnja žena na Siciliji skočila je u smrt, jer joj je smanjena mirovina. U ponedjeljak se jedan izrađivač okvira za slike objesio zbog financijskih teškoća.

Prošloga su se tjedna, dva muškarca zapalila u sjevernoj Italiji zbog financijskih problema. Obojica su preživjela, jedan s teškim opeklinama.

Oporbeni političar, Antonio Di Pietro, vođa stranke Italija vrijednosti (IDV), kritizirao je vladine reforme u parlamentu, rekavši da Monti nosi samoubojstava ljudi koji ne mogu sastaviti kraj s krajem 'na svojoj savjesti'.

Na konferenciji za novinare u srijedu, Monti je odbio odgovoriti na komentare Di Pietra, nekoć energičnog antikorupcijskog suca, koji je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Italija se bori s recesijom, porastom nezaposlenosti i sve strožim mjerama štednje.

Vlada pokušava oživjeti gospodarski rast, istodobno ostajući predana programu smanjenja potrošnje, porezne šetnje i mirovinskih reformi, donesenim krajem prošle godine s ciljem izbjegavanja dužničke krize grčkoga tipa. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene