Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski nadbiskup primio pismo s metkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Talijanske biskupske konferencije primio je pismo s metkom, što je najnovija u nizu prijetnja zbog kojih je dobio osobne čuvare nakon izjava kojima se usprotivio homoseksualnim brakovima.

Istražni izvori izvijestili su u nedjelju da je nadbiskup Angelo Bagnasco u petak ujutro primio omotnicu u kojoj su bili metak i njegova slika s nacističkom svastikom.

Pročitajte i ovo Zdenko Križić Imenovanje Svetog Oca Poznato tko je novi nadbiskup splitsko-makarski: "Tko posjeduje Boga, tome ništa ne fali" Ilustracija Traje istraga Zastava sa svastikom izvješena na njemačkoj željezničkoj postaji

Početkom mjeseca Bagnasco je dobio policijsku pratnju pošto se na katedrali sv. Lovre u Genovi u kojoj je on nadbiskup, pojavio grafit "Srami se Bagnasco".

To se dogodilo nakon Bagnascova govora u kojemu se usprotivio istospolnom braku i čije su dijelove, kako sam tvrdi, mediji izvukli iz konteksta.

"Zašto reći 'ne' oblicima zakonom priznate zajednice koja želi
zamijeniti obitelj? Zašto reći 'ne' incestu?", rekao je Bagnasco na susretu crkvenog vrha, obrazlažući svoje neslaganje sa slabljenjem društvenog morala.

"Zašto reći 'ne' pedofilskoj stranci u Nizozemskoj?", dodao je
smjerajući na nizozemsku Bratsku stranku ljubavi, slobode i
raznolikosti koja želi da se dob za legalizaciju dječje pornografije smanji sa 16 na 12 godina.

Bagnascovi pristaše tvrde da nije htio izjednačiti homoseksualnost s pedofilijom.

Papa Benedikt XVI. u ožujku je imenovao Bagnasca predsjednikom Talijanske biskupske konferencije, nedugo pošto je talijanska vlada donijela zakon kojim će nevjenčani parovi, među njima i homoseksualci, dobiti stanovita prava.

Katolička crkva se protivi tom zakonu za koji kaže da ugrožava
položaj tradicionalnog braka u društvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene