Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije primio je pismo s metkom, što je najnovija u nizu prijetnja zbog kojih je dobio osobne čuvare nakon izjava kojima se usprotivio homoseksualnim brakovima.


Istražni izvori izvijestili su u nedjelju da je nadbiskup Angelo Bagnasco u petak ujutro primio omotnicu u kojoj su bili metak i njegova slika s nacističkom svastikom.

Vezani članci Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić Kardinal Vinko Puljić podnosi ostavku Papi: ''Što će on učiniti, stvarno ne znam'' Zabavni park u Njemačkoj (Foto: Screenshot/YouTube) Zatvorili vožnju u zabavnom parku jer izgleda kao kukasti križ, kako im je to promaklo?

Početkom mjeseca Bagnasco je dobio policijsku pratnju pošto se na katedrali sv. Lovre u Genovi u kojoj je on nadbiskup, pojavio grafit "Srami se Bagnasco".

To se dogodilo nakon Bagnascova govora u kojemu se usprotivio istospolnom braku i čije su dijelove, kako sam tvrdi, mediji izvukli iz konteksta.

"Zašto reći 'ne' oblicima zakonom priznate zajednice koja želi
zamijeniti obitelj? Zašto reći 'ne' incestu?", rekao je Bagnasco na susretu crkvenog vrha, obrazlažući svoje neslaganje sa slabljenjem društvenog morala.

"Zašto reći 'ne' pedofilskoj stranci u Nizozemskoj?", dodao je
smjerajući na nizozemsku Bratsku stranku ljubavi, slobode i
raznolikosti koja želi da se dob za legalizaciju dječje pornografije smanji sa 16 na 12 godina.

Bagnascovi pristaše tvrde da nije htio izjednačiti homoseksualnost s pedofilijom.

Papa Benedikt XVI. u ožujku je imenovao Bagnasca predsjednikom Talijanske biskupske konferencije, nedugo pošto je talijanska vlada donijela zakon kojim će nevjenčani parovi, među njima i homoseksualci, dobiti stanovita prava.

Katolička crkva se protivi tom zakonu za koji kaže da ugrožava
položaj tradicionalnog braka u društvu.