Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski ministar očekuje zajedničko rješenje o ribarenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rješenje za pitanje zabrane ribarenja u području koje je Hrvatska stavila pod svoju nadležnost će se tražiti zajednički između Slovenije, Italije i Hrvatske a uz pomoć Europske komisije, izjavio je Paolo De Castro, talijanski ministar poljoprivrede.

"Zajednički sa Slovencima, a poglavito s Europskom komisijom, utvrđujemo kako riješiti ovu teškoću koja bi se mogla pojaviti od prvog siječnja sljedeće godine, kada će u Hrvatskoj stupiti na snagu ta zabrana ribarenja u područjima koja je Hrvatska stavila samo pod svoju nadležnost", rekao je De Castro sudjelujući u dijelu skupu posvećenom ribarstvu i marikulturi.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Taj problem s Hrvatskom moramo riješiti zajedno s Europskom komisijom, rekao je De Castro.

"Mi smo zemlja koja vrlo snažno podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Očekujemo od Hrvatske, nakon izbora 25. studenoga, koji očito podižu napetost, da pronađe rješenje s kojim će biti suglasni Slovenci, Talijani i Hrvati, naravno uz pomoć Komisije", rekao je De Castro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene