Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njih stotinu

Skandal u Italiji: Mafijaši primali socijalnu pomoć za najsiromašnije, oštetili državu za više od pola milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu mafijaša, članova kalabreške mafije Ndranghete, zatražilo je i primalo socijalnu pomoć namijenjenu najsiromašnijim Talijanima, koju će sada morati vratiti, objavila je u srijedu talijanska policija.

Među 101 mafijaša ima i jako bogatih, bliskih "gazdi" Ndranghete, koji imaju visoku hijerarhijsku dužnost u organizaciji, prema priopćenju policije Kalabrije.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Među korisnicima te pomoći je i Alessandro Pannunzi, sin "talijanskog Pabla Escobara", Roberta Pannunzija, precizira se u priopćenju.

Roberta Pannunzija "talijanski i američki istražitelji jednoglasno smatraju najvažnijm svjetskim "brokerom" kokaina, koji se hvali da "ne broji novac nego ga važe", dodaje taj izvor.

Taj isti Alessandro Pannunzi je suprug kćeri jednog od glavnih kolumbijskih proizvođača kokaina, precizira policija.

Istragom je obuhvaćeno više od 500 osumnjičenih, ali samo stotinjak će ih morati vratiti nepropisno prisvojne iznose, ukupno oko 516.000 eura.

Za socijalnu pomoć predviđen je iznos od 780 eura mjesečno.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene