Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća afera s implantantima

Talijanski kirurzi podigli tužbe zbog nekvalitetnih silikona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska udruga plastičnih kirurga podnijela je tužbu protiv francuske kompanije koja je proizvodila nekvalitetne implantante za grudi i njemačku certifikacijsku kuću koja je provjeravala njihovu kvalitetu.

Iako službeno više ne postoji, tužba je dignuta protiv francuske kompanije Poly Imlant Prothese ali i njemačke certifikacijske kuće TUV Rheinland, a talijanski kirurzi koji će se voditi kao oštećena strana, tuže ih zbog prijevare.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike

>> Implantanti cure: Nakon Britanki i Francuskinja strahuju i Brazilke

Predsjednik Udruge talijanskih plastičnih kirurga, Mario Pelle Ceravolo, kaže da su kirurzi prevareni jer su koristili implantante koji su imali certifikat Europske unije te su imali sve fizičke karakteristike vjerodostojnog proizvoda. 'Želimo da se svi medicinski preparati provjeravaju na razini EU, ali i Italije da bi se u budućnosti izbjegli ovakvi slučajevi', kaže Ceravolo.

Njemački TUV Rheinland, koje je odobrilo sporne implantante, da oni provjeravaju proizvodni proces, a ne kontroliraju sastav silikona koji se koristi u implantantima.

Podsjetimo, francuski inspektori su u ožujku 2010. zatražili da se sporni implantanti povuku s tržišta zbog sumnje u njihovu kvalitetu. Problem je bio što je kompanija koja ih je proizvodila u jednom periodu bila čak treća po veličini u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene