Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prostitucija je veliki problem u talijanskoj regiji Abruzzo. Kako bi prostitutke maknuli s ceste, vlasti su odlučile posjeći stabla.


Odluka vlasti u centralnoj Italiji naljutila je ekološke organizacije. Bonfica del Tronto cesta, koja se nalazi uz rijeku Tronto, raj je za seksualnu trgovinu, a policija ju ne može suzbiti desetljećima. Godinama su pokušavali na različite načine. Instalirali su kamere, 24-satno patrolirali i provodili racije, čak su i gradonačelnici okolnih gradova uveli kazne za klijente prostitutaka. Ali ništa nije urodilo plodom.

Vezani članci Slika nije dostupna Najugroženije amazonsko pleme štite TENKOVI! Slika nije dostupna Građani: Stabla srušili zbog boljeg pogleda na more; Hotel: Stabla su bila stara, sadimo ih još više!

Zato je Angelo Di Paolo, regionalni vladin upravitelj, najavio drastične mjere, piše Guardian. Sa provincijskim i općinskim predstavnicima odlučili su posjeći svu vegetaciju oko rijeke Tronto.

>> Zagreb: Na prostituciji u dva mjeseca zaradile 66.000 kuna

Tri ekološke grupe u svojem priopćenju tvrde da će na taj način posjeći 28 hektara šume važne za lokalni ekosistem, a jedina krivnja 'drveća je da nude sklonište za seksualne odnose'. Prema posljednjim podacima, na toj cesti svoje usluge pruža oko 600 prostitutki. Većina ih je iz Nigerije, ali i Rumunjske, Brazila, Albanije i Kine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju