Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanske radio postaje jačim frekvencijama "pregazile" slovenske postaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovencima uz granicu s Italijom gotovo je nemoguće slušati vlastite radio programe jer susjedne talijanske radio postaje imaju mnogo jače signale i ne poštuju međunarodni dogovor o frekvencijama, tvrde slovenski mediji.

Talijanske frekvencije često i u dubini slovenskog teritorija "pregaze" slovenske programe koji imaju mnogo manju snagu frekvencije, piše u četvrtak dnevni list "Dnevnik".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U centru grada Došao u policiju i tražio da ga ubiju Slika nije dostupna Nekolicina ljudi u bolnici Muškarac se automobilom zabio u benzinsku postaju

"Način na koji u Italiji država dijeli radio frekvencije različit je od našega i vrlo neobičan, smije mu se cijela Europa", rekao je za "Dnevnik" Miha Krišelj iz državne agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Talijanske radio postaje uvažavaju svoje zakonodavstvo, ali ne i europsko, pa slovenska agencija često lokalnim postajama uz granicu mora zbog smetnji njihovih programa u eteru dodjeljivati dodatne frekvencije. U nekoliko slučajeva dogodili su se i sudski sporovi slovenskih i talijanskih radio postaja, u kojima su slovenski sudovi dali za pravo svojim, a talijanski talijanskim postajama.

"Način koordinacije emitiranja radio programa između Slovenije i Italije regulira i poseban bilateralni sporazum, ali ga se Talijani ne drže, kao što ne uvažavaju ni europsku regulativu", rekao je Krišelj za "Dnevnik".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene