Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eluanino pravo na smrt

Talijanska vlada dovela u pitanje kliniku zbog eutanazije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar zdravstva je izjavio da klinika u kojoj je smještena žena koja se našla u središtu slučaja 'prava na smrt' nije odgovarajuća ustanova čime je naznačio da bi vlada mogla pokušati drugi pristup kako bi je održala na životu.

Ministar Maurizio Sacconi je rekao da klinika 'La Quiete' u Udinama nije bolnička struktura o kakvoj se govori u presudi milanskog suda kojom se dopušta uklanjanje cijevi za hranjenje Eluane Englaro. Eluana Englaro, koja 17 godina vegetira u stanju kome, prebačena je noću na utorak u privatnu bolnicu u Udinama gdje joj je trebalo biti dopušteno umrijeti, a sudska odluka izazvala je osudu Katoličke crkve i nezadovoljstvo udruga koje se protive eutanaziji. 

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> 'Berlusconi slučajem Eluana jača vlast'

>> Uskoro možda kraj mukama unatoč Berlusconijevu protivljenju

>> Englaro prebačena u bolnicu u kojoj smije umrijeti

37-godišnja Englaro vegetira od automobilske nesreće 1992., koju je doživjela kad joj je bilo 20 godina. Njezin otac godinama je vodio sudsku bitku za pravo na eutanaziju svoje kćeri, tvrdeći da bi to bila njezina želja. Sacconijeva izjava od nedjelje sugerira da bi talijanska vlada desnog centra mogla pokušati osporiti postupak u klinici La Quiete. Vlada se nada usvajanju zakona koji bi zabranio uskraćivanje hrane i vode.

Italija zakonom ne dopušta eutanauziju. Pacijenti u toj zemlji imaju pravo odbiti liječenje, ali zakon ne propisuje uputstva za postupak prema bolesnicima u slučaju da oni ostanu u besvjesnom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene