Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe

Talijanska agencija: Mediji su pristrani prema Berlusconiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska regulatorna agencija za komunikacije Agcom kritizirala je najutjecajnije tv-programe državne televizije i dva Mediasetova kanala, rekavši kako su pristrani u korist vlade premijera Silvija Berlusconija.

U priopćenju Agcoma, neovisne institucije čije su dvije glavne zadaće zajamčiti jednake uvjete za razvoj poštene tržišne utrke te zaštititi temeljna prava svih građana, stoji kako će državnome programu TG1 (Telegiornale 1) i još dvama programima koji se prikazuju preko Mediaset kanala, uputiti žalbu zbog favoriziranja aktualne talijanske vlade u razdoblju od srpnja do rujna.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

>> Berlusconi sa sinom osumnjičen za utaju poreza

Vlasnik Mediaseta je medijski tajkun i talijanski premijer Silvio Berlusconi, čija vlada 'svoje ljude' postavlja na mjesta članova upravnog odbora RAI-ja. 'Žalbom Agcoma želi se ukazati na činjenicu da je, čak i kada se pozivamo na temeljna pravila, TG1 postao glas talijanske vlade', rekao je Paolo Gentiloni koji je zadužen za medije u oporbenoj Demokratskoj stranci.

Glasnogovornik Berlusconijeve koalicije Daniele Capezzone na to je spremno odgovorio kako su ljevičarski zastupnici zaboravili da je TG1 u prošlosti favorizirao 'ljevičare'. Sklonost talijanskih medija Berlusconijevoj vladi čest je predmet sporova i rasprava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene