Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni sud u talijanskom gradu La Spezia osudio je, po prvi put u poslijeratnoj povijesti, državu Njemačku na plaćanje obeštećenja za ratne zločine nacista u Italiji, piše u četvrtak list Secolo XIX iz Genove.


Pod naslovom "Njemačka će morati obeštetiti civilne žrtve TrećegReicha", list Secolo XIX piše da je Vojni sud u gradu La Spezia osudio na doživotni zatvor bivšeg narednika njemačke vojske Maxa Josefa Mildea (84) za počinjeni pokolj u mjestu Civitella, pokraj Arezza, 29. lipnja 1944., u kojem je ubijeno 207 civila, i na plaćanje obeštećenja.

Vezani članci Slika nije dostupna Ruski vojni brodovi ušli u La Manche! Slika nije dostupna Ferrari 458 M stiže u Ženevu s bi-turbo V8 snage 675 KS

Suci u La Spezia osudili su i SR Njemačku za građansku odgovornost, što je prva takva osuda u jednom procesu protiv nacističkih zločina. Za osam obitelji žrtava predviđeno je plaćanje obeštećenja u iznosu od 800 tisuća eura.

Bivši nacistički časnik morat će platiti obeštećenje regiji Toscani (350 tisuća eura), pokrajini Arezzo (500 tisuća eura) i općinama Buciene i Civitella (200 tisuća eura).