Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jooš dvoje ranjeno

Horor: Talibani ubili uzvanike na svadbi jer su puštali glazbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski borci ustrijelili su dvoje uzvanika na svadbi jer su puštali glazbu, rekli su u subotu mjesni čelnici i očevidci, a taj je čin osudila talibanska vlada.

Osoba bliska žrtvama rekla je da je talibanska milicija zapucala na svadbi u gradu Sorhudu, na istoku zemlje, pošto je zatekla svatove da slušaju afganistansku glazbu te je dvije osobe ubila, a dvije ranila.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Talibani su zabranili svu glazbu koja nije vjerska još u doba prošlog režima od 1996. do 2001.

Premda nova islamistička vlada još nije donijela nikakav zakon o tome, i dalje smatra da nevjerska glazba nije u skladu s islamskim zakonom.

"Mladi su puštali glazbu u drugoj prostoriji, trojica talibana su došla i pucala u njih. Dvoje ranjenih je u teškom stanju", rekao je očevidac.

Kazi Mulah Adel, glasnogovornik lokalne vlasti pokrajine Nangarhara potvrdio je izgred ne navodeći druge potankosti.

Glasnogovornik vlade u Kabulu Zabihulah Mudžahid nije potvrdio vjerodostojnost incidenta, ali je dodao da talibani ne odobravaju takvo nasilje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene