Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici se bore za njen život

Talibani ranili djevojčicu koja se borila za edukaciju žena u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska 14-ogodišnja djevojčica koja je postala slavna pošto je progovorila protiv talibana ranjena je nakon što je u nju u utorak pucao nepoznati napadač i bori se za život, objavile su vlasti.

Malala Jusufzai pogođena je u glavu i vrat kada je napadač pucao na školski autobus u dolini Svat, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada. Prema policiji ranjene su još dvije djevojčice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadovoljni Talibani radosni jer Malala nije dobila Nobela za mir Slika nije dostupna Internetska peticija Malala kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir?

Jusufzai je postala poznata nakon što je progovorila protiv talibana u trenutku kad se činilo da su čak i državne vlasti odlučile prepustiti kontrolu nad tom dolinom talibanima. Talibani su uspostavili sudove, ubijali su stanovnike i zatvarali škole za djevojke uključujući onu koju je pohađala Jusufzai.

>> Pakistanska vlada se ogradila od ministra koji nudi 100.000 dolara za ubojstvo redatelja

Jusufzai je snimljena u dokumenatarnom filmu kako kroz suze govori da joj je želja bila postati liječnicom.

Vlasti su ipak poduzele akciju protiv talibana i vratile kontrolu nad dolinom a Jusufzai je dobila najviše civilno odličje. Od tada je primila bezbroj prijetnji i ustrijeljena je dok je ulazila iz škole u autobus. Liječnici se bore za njezin život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene