Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Amerikanci su u opasnosti'

Talibani prijete SAD-u na obljetnicu napada 11. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vojne snage mogli bi doživjeti potpuni poraz u Afganistanu, a Amerikanci su u opasnosti posvuda u svijetu, poručili su talibani uoči obilježavanja godišnjice napada na SAD 11. rujna 2001.

'Godišnjica napada na SAD 11. rujna obilježava se u trenutku kada ta zemlja riskira da doživi potpuni poraz u Afganistanu - vojni, politički, ekonomski, kao i poraze u svim ostalim domenama, te u trenutku kada je iscrpila sva ostala sredstva i načine da produlji svoj protuzakoniti rat', poručili su afganistanski talibani.

U priopćenju, koje je prevedeno na engleski jezik, dodaje se da rat pokrenut u Afganistanu 'pod izlikom osvete zbog napada u rujnu, nema nikakvog legalnog ni etičkog temelja' te da Afganistanci nisu krivi za to što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Dok traje rat u Ukrajini Putin obećao "konačno iskorijeniti" nacizam: “Prošlo je osam desetljeća otkako nije oslabila naša tuga..." Obilježavanje 31. VRO Maslenica - 2 U Zadru Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica: "Jako teški osjećaji, ovako kad se skupe..."

>> Video Al-Quaide uoči obljetnice 11/9: Al Zavahiri potvrdio smrt Al Libija

U priopćenju također stoji da unatoč tome što su Sjedinjene Države potrošile 'jako puno novaca i vojnih sredstava' za taj rat, 'danas nijedan Amerikanac nije siguran ni na kojem mjestu u svijetu'. Talibani tvrde kako nije riječ ni o kakvoj prijetnji, ali su spremni braniti svoju domovinu i nastaviti svoju svetu borbu protiv osvajača.

'Islamski emirat ponovno, u povodu 11. godišnjice obilježavanja napada na SAD, poziva američke dužnosnike, članove njihove koalicije i američki narod da prestanu prolijevati krv potlačenih Afganistanaca, pod izlikom napada (od 11. rujna) te da slijede put razuma, umjesto put tiranije i gluposti', stoji u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene