Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani osakatili i objesili petoricu afganistanskih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski militanti odrezali su noge i ruke petorici zarobljenih policajaca u južnom Afganistanu, te su njihova osakaćena tijela objesili na stabla kao upozorenje tamošnjem stanovništvu da ne surađuje s vladom, izvijestili su afganistanski dužnosnici.

Unakažena tijela afganistanskih policajaca otkrivena su tijekom nedavnih sukoba u Afganistanu u kojima je ukupno ubijeno 68 ljudi.

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom" Prinčevi Harry i William PIKANTNE POJEDINOSTI Princ Harry priznao da je ubio 25 ljudi u Afganistanu, stigao mu je oštar odgovor Talibana

Policajci su oteti prije dva mjeseca iz postaje u provinciji Uruzgan, potvrdio je šef tamošnje policije Gul Himat, rekavši da su Talibani u subotu odrezali njihove ruke i noge te im tijela objesili o stabla u selu Gazak.

"Talibani su poručili tamošnjim ljudima da će svaki koji surađuje s vladom doživjeti istu sudbinu kao policajci. Selo je pod kontrolom Talibana. Tamo ih je više od sto", rekao je Himat, dodavši da su obješena tijela otkrila dvojica plemenskih vođa.

Na jugu Afganistana prije nekoliko su dana u sukobima ubijene najmanje 63 osobe, među kojima 58 Talibana i dva kanadska vojnika.

Policajci su jučer u Uruzganu ubili dvojicu Talibana koji su se
na motociklu približili postaji.

U provinciji Zabul, u subotu navečer ubijeno je 11 osoba za koje se smatra da su Talibani, a u sukobima su ranjena četiri vojnika. 

7 mrtvih, 13 ozlijeđenih u napadu talibana 

Guverner pokrajine Nimruz na zapadu Afganistana Gholum Dastagir Azad objavio je da je u samoubilačkom napadu usmjerenom na njega ubijeno sedam osoba, uključujući njegove tjelohranitelje, a 13 ih je ozlijeđeno.

Bombaš koji se opasao eksplozivom digao se u zrak kod ulaza u guvernerov ured u gradu Zaranju, rekao je guverner Gholum Dastagir Azad.

On je za napad optužio talibane koji su pokrenuli pobunu protiv vlade u Kabulu nakon što su svrgnuti s vlasti krajem 2001. godine.

Napad se dogodio u razmjerno mirnoj provinciji koja ima dugu granicu s Iranom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene