Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani: Njemački talac je jako bolestan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su izjavili da je njemački talac kojeg drže blizu tjedan dana u Afganistanu "jako bolestan i najčešće bez svijesti".

"Nijemac je jako bolestan. Ima dijabetes. Najčešće je bez svijesti i moramo ga prebacivati na nosilima", rekao je telefonom Jusuf Ahmadi, glasnogovornik talibana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još jedno ograničenje Bizarna odluka talibana, zatvaraju frizerske i kozmetičke salone u Afganistanu: "Prava žena poštuju se u skladu s islamskim zakonom i običajima" Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021.

On je podsjetio na zahtjeve talibana, a to je oslobađanje deset njihovih pripadnika iz afganistanskih zatvora u zamjenu za Nijemca i četvoricu njegovih afganistanskih kolega.

Talibani su potvrdili da su prošle srijede u pokrajini Wardak, 100 km južno od Kabula, oteli dvojicu njemačkih i pet afganistanskih inženjera. Jedan Afganistanac je uspio pobjeći, a tijelo jednog Nijemca pronađeno je u nedjelju. Uzroci njegove smrti nisu zasad poznati, pa će se tek nakon obdukcije znati je li pogubljen, kao što tvrde talibani, ili je umro od srčanog udara prije nego je pogođen vatrenim oružjem, kao što drže Kabul i Berlin.

U subotu su talibani izjavili da su pogubili sve taoce, što nisu
potkrijepili dokazima, nakon čega su u ponedjeljak porekli izjave.

Talibani trenutačno drže i 23 južnokorejska kršćana koji su službeno bili u humanitarnoj misiji i za njihovo oslobađanje traže razmjenu svojih zarobljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene