Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani najavili početak proljetne ofenzive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su u četvrtak najavili početak proljetne ofenzive u Afganistanu, pozvavši sve tamošnje stanovnike da se pridruže borbi protiv međunarodne koalicije, objavljeno je na internetskoj stranici koja se povezuje s talibanima.

"Zimsko razdoblje završava, proljeće dolazi i za nastavak džihada pripremamo niz novih operacija", navodi se u priopćenju jednog od glavnih talibanskih zapovjednika Mule Bradara Muhameda.

Pročitajte i ovo Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca Slika nije dostupna Pritisak SAD-a urodio plodom Pakistan pokreće vojnu ofenzivu protiv talibana i Al Kaide

Prema tekstu čija vjerodostojnost nije provjerena, "cilj tih operacija je davanje dobre lekcije preko odlučnih, bolnih i iznenadnih udara neprijatelju".

U priopćenju se tvrdi da će talibani svladati vladu predsjednika Hamida Karzaija i traži od civila i vojnika da se pridruže mudžahedinima u borbi za oslobođenje zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene