Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio njezin trener

Gnjusan zločin: Talibani mladoj odbojkašici odrubili glavu, a zatim to objavili na društvenim mrežama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su odrubili glavu mladoj odbojkašici i sliku njezine glave navodno objavili na društvenim mrežama.

Mahjabin Hakimi, zvijezda u usponu odbojkaškog kluba u Kabulu, ubijena je ranije ovog mjeseca, rekao je njezin trener za The Persian Independent, a prenosi Daily Mail. Za smrt se doznalo tek sada jer su militanti zaprijetili njezinoj obitelji da ne kažu nikome što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti" Zapaljeni glazbeni instrumenti u Afganistanu U Afganistanu Prekršili sva obećanja svijetu, a sada su na lomači spalili i - glazbene instrumente. Obrazloženje je van dosega zdrave pameti

Nakon što su se gnjusne fotografije navodno pojavile na društvenim mrežama, njezin trener je odlučio progovoriti.

"Svi igrači u odbojkaškom klubu, sve ostale sportašice očajne su i u strahu. Svi su bili prisiljeni otići i preseliti se na nepoznata mjesta", rekao je trener. 

Djevojka je igrala odbojku prije nego što su talibani preuzeli državu krajem kolovoza. Trener je rekao da je bila jedna od dvije djevojke koja nije uspjela pobjeći iz Afganistana. 

No prema nekim tvrdnjama koje su se također pojavile na društvenim mrežama, Mahjabin je ubijena pod nejasnim okolnostima i tjedan dana prije dolaska talibana na vlast.  

Vijest da joj je odrubljena glava prestrašila je ostale sportašice u zemlji.

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno da se bave sportom, da rade ili se obrazuju.

Afganistanska ženska odbojkaška reprezentacija moli od međunarodnih organizacija da ih izvuče iz zemlje. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene