Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napetoj atmosferi uoči lokalnih i predsjedničkih izbora koji će se održati sutra, u pucnjavi u afganistanskoj pokrajini Host ubijena je poznata njemačka fotoreporterka Anja Niedringhaus (48), dok je kanadska novinarka Kathy Gannon teško ranjena. Policija je potvrdila kako je napad izvršio klerik, blizak talibanima, koji je bio u uniformi afganistanske policije.


Anja Niedringhaus je radila za američku novinsku agenciju Associated Press i bila je dio tima koji je osvojio Pulitzerovu nagradu 2005. godine za fotografije rata u Iraku.

Izvještavala je o većini sukoba u svijetu, uključujući Izrael, Palestinu, Irak, Afganistan i Pakistan i nekoliko je puta ranjena.

Kao glavni fotoreporter European Pressphoto Agency izvještavala je o ratovima na bivšem jugoslavenskom području.

Vezani članci Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

OVO su najopasnije zemlje svijeta

Prvi dan kada je došla u Sarajevo, Niedringhaus je ranjena iz snajpera. A 1997. dok je izvještavala o demonstracijama u Beogradu pregaženo joj je i na tri mjesta slomljeno stopalo. Na Kosovu 1998. granata je pogodila automobil u kojem se vozila, a 1999. je u Albaniji bila u grupi novinara koje su snage NATO-a greškom bombardirale.

Talibani pojačavaju napade kako bi zastrašili stanovništvo i spriječili njihov izlazak na prve izbore u povijesti zemlje s demokratskim prijenosom vlasti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook