Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna vijest

Taliban prerušen u policajca ubio dobitnicu Pulitzera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napetoj atmosferi uoči lokalnih i predsjedničkih izbora koji će se održati sutra, u pucnjavi u afganistanskoj pokrajini Host ubijena je poznata njemačka fotoreporterka Anja Niedringhaus (48), dok je kanadska novinarka Kathy Gannon teško ranjena. Policija je potvrdila kako je napad izvršio klerik, blizak talibanima, koji je bio u uniformi afganistanske policije.

Anja Niedringhaus je radila za američku novinsku agenciju Associated Press i bila je dio tima koji je osvojio Pulitzerovu nagradu 2005. godine za fotografije rata u Iraku.

Izvještavala je o većini sukoba u svijetu, uključujući Izrael, Palestinu, Irak, Afganistan i Pakistan i nekoliko je puta ranjena.

Kao glavni fotoreporter European Pressphoto Agency izvještavala je o ratovima na bivšem jugoslavenskom području.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Duško Tanasković na suđenju za ubojstvo Gorana Vlaovića - 5 Hladnokrvna likvidacija Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

OVO su najopasnije zemlje svijeta

Prvi dan kada je došla u Sarajevo, Niedringhaus je ranjena iz snajpera. A 1997. dok je izvještavala o demonstracijama u Beogradu pregaženo joj je i na tri mjesta slomljeno stopalo. Na Kosovu 1998. granata je pogodila automobil u kojem se vozila, a 1999. je u Albaniji bila u grupi novinara koje su snage NATO-a greškom bombardirale.

Talibani pojačavaju napade kako bi zastrašili stanovništvo i spriječili njihov izlazak na prve izbore u povijesti zemlje s demokratskim prijenosom vlasti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene