Ubisoft
Ubisoft Foto: Afp

U Montrealu je navodno u tijeku talačka kriza u zgradi gdje se nalazi središte računalne kompanije Ubisoft


Policija je ogradila ulicu Saint-Laurent u Montrealu, a ne terenu su i specijalne snage. Za sad nema službene potvrde o tome što se dogodilo, ali RT javlja o talačkoj krizi i kompleksu gdje se nalaze kanadski uredi računalne tvrtke Ubisoft.

Vezani članci Slika nije dostupna Mladić i djevojka planirali krvavo Valentinovo, policija spriječila masovni pokolj Slika nije dostupna Platio račun od 37 kuna, pa ostavio napojnicu od 535 TISUĆA kuna!

Na terenu je desetak specijalaca, a iako se isprva govorilo da otmičari traže otkupninu, lokalni mediji doznaju da je navodno riječ o lažnoj uzbuni nakon prijetećeg poziva.

Dio zaposlenika navodno je pobjegao preko krova zgrade.

Policija Montreala objavila je na Twitteru upozorenje građanima da izbjegavaju područje ulice Saint-Laurent i St-Viateur. Nešto kasnije su objavili i da u zgradi zasad nije pronađena prijetnja, a počeli su evakuirati zaposlenike. 

Tvrtka inače zapošljava gotovo 4 tisuće ljudi, no zbog pandemije većina trenutno radi od kuće. 

Osnovana 1997 kao kanadska podružnica francuskog gaming diva, Ubisoft Montreal stoji iza popularnih igri kao što su ‘Prince of Persia: The Sands of Time,’ the ‘Assassin’s Creed’ serije, ‘Far Cry’ i ‘Watch Dogs’.