Napadač u južnoj Francuskoj ubio je nepoznatu osobu pucnjem u glavu u petak u gradu Carcassonneu prije no što je u obližnjem gradu Trebesu uzeo taoce, otkrio je Bruno Bartocetti, regionalni predstavnik policijskog sindikata SGP, prenosi britanska agencija Reuters. Identitet napadača otkrio je francuski ministar unutarnjih poslova, a riječ je o sitnom kriminalcu.

Galerija Policija u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Google Street View +0 Talačka kriza u Francuskoj (Foto: AFP)

Tijekom talačke krize u supermarketu u gradiću u blizini Montpelliera su ubijene najmanje tri osobe. Otmičara koji je tvrdio da je borac Islamske države policija je ubila, BBC News.

Vezani članci Ilustracija Amerika izvela novi zračni napad u Siriji, ubijen dužnosnik Islamske države: "Ljudi su mislili da je bio pastir" Slika nije dostupna VIŠE TO NE RADI SAMO PUTIN Njemačka upozorila Saudijsku Arabiju zbog financiranja terorista

Le Figaro javlja kako je u talačkoj krizi poginuo djelatnik supermarketa te da je napadač ostao sam s policijom. AFP javlja kako su najmanje tri osobe poginule, a najmanje dvije su ranjene.

Kako javlja BFMTV, napadač je tražio oslobođenje Salaha Abdeslama koji je optužen za sudjelovanje u napadu na Pariz, a trenutno je na suđenju u Belgiji.

Prema izjavama svjedoka, napadač je vikao "Allahu Akbar" te je bio naoružan nožem, pištoljem i bombom. Napadač tvrdi da je član Islamske države, a riječ je o Redouaneu Lakdimu, 26-godišnjem sitnom kriminalcu iz Carcassonnea koji je djelovao sam. "Bio je poznat po sitnom kriminalu. Pratili smo ga i vjerovali da se nije radikalizirao", objavio je putem Twittera Gerard Collomb, francuski ministar unutarnjih poslova.

Francusko tužiteljstvo talačku krizu tretiralo je kako teroristički incident.

Nekoliko minuta prije krize nepoznati je počinitelj ranio policajca u gradu Carcassonneu, koji je bio s trojicom kolega. Pripremali su se za povratak u postaju, kad je nepoznati počinitelj na policajca otvorio vatru iz svoga automobila. Policijac je navodno izvan životne opasnosti.

Radi se o istom čovjeku koji je kasnije naoružan ušao u supermarket, javlja BMFTV, dok neki mediji javljaju da je nejasno jesu li dva događaja povezana.

 

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju