Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kabinsko osoblje otkrilo je u anketi kako sve krše pravila i što sve rade putnicima.


Stjuardi i stjuardese priznaju kako putnike redovito varaju na vraćanju sitniša, lažu im o dostupnosti duty free proizvoda, a prihvaćaju i napojnice i darove, iako se to protivi pravilima aviokompanija.

Anketa provedena među 718 članova kabinskog osoblja u Velikoj Britaniji koji trenutno rade ili su radili u proteklih pet godina, otkrilo je kako je njih čak 89 posto kršilo pravila tijekom leta. Jedno od njih je i seks tijekom leta - petina stjuardesa i stjuarda priznala je da su tijekom leta imali seksualne odnose sa svojim kolegama, a 14 posto s - putnicima.

Najčešći krimen kabinskog osoblja ipak je laganje o dostupnosti proizvoda iz kataloga, a time što izbjegavaju putnicima koji nešto kupe vratiti ostatak novca godišnje ekstra 'zarade' 3310 kuna. Još gori po tom pitanju je njemačko kabinsko osoblje koje na varanju putnika zarade 4110 kuna godišnje, piše Telegraph.
 

Vezani članci Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju" Slika nije dostupna Ženu porodile stjuardese na 12.800 metara