Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena čudovišta

TAJNA 'FARMA BEBA' Prodavali, kupovali i mijenjali bebe za 9500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je iznijela detalje o tome kako je izgledala prodaja beba.

Otkrivena je 'farma beba' - mjesto na kojem se neželjena novorođenčad prodaju i mijenjaju za oko 1000 funti.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

Policija je spasila dvije bebe iz bolnice Palash u okrugu Gwalior u Indiji, dok su barem tri bebe prodne parovima bez djece. Policija je bolnicu pretresla u subotu navečer nakon što su zaprimili obavijest o trgovanju dojenčadi. Za dvije bebe u bolnici uprava nije znala prebivalište.

Protiv pet ljudi, među kojima je i ravnatelj bolnice, podignute su optužnice - tereti ih se za kupnju ili prodaju robova, iako se obično robovlasništvo i kupnja maloljetnika dovode u vezu s prostitucijom.

Policija je objasnila kako je izgledala prodaja beba. Kada bi im se djevojke ili njihovi roditelji obratili sa željom da prekinu trudnoću, doktori u bolnici uvjerili bi ih da će im osigurati siguran i tajan porod.

Nakon što bi majke rodile i bile otpuštene iz bolnice, bolnica bi se bacila u potragu za lakovjernim parovima koji bi mogli kupiti bebu. U jednom slučaju je novorođena djevojčica zamijenjena za dečka.

Aktivistkinja Rani Bilkhu poručila je kako je zabrinjavajuće da se zdravstveni djelatnici, od kojih se očekuje da rade u interesu roditelja, vode financijskom dobiti.

Poručila je da posvajanje treba biti transparentno i u najboljem interesu svih koji u njemu sudjeluju.

Policija je sada u potrazi za parovima koji su kupili bebe kao i za prodanim bebama, piše Metro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene