Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na moru

Traje potraga za 31 nestalim mornarom: Ratni brod prijavio kvar pa potonuo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Tajlandska vojska rasporedila je u ponedjeljak ratne brodove i helikoptere kako bi pokušala locirati 31 mornara nestalog nakon što je korveta tijekom noći potonula u nemirnim vodama u Tajlandskom zaljevu, priopćila je mornarica.

Tri broda mornarice i dva helikoptera poslani su da pronađu nestale u pokrajini Prachuap Khiri Khan, južno od Bangkoka, nakon što je ratni brod HTMS Sukhothai prijavio kvar na motoru i potonuo malo prije ponoći oko 20 nautičkih milja od obale.

Noćna misija spašavanja po lošem vremenu spasila je 73 od 106 osobe na brodu, priopćila je mornarica, dok je preostalih 31 bilo prisiljeno napustiti brod.

"Prošlo je više od 12 sati, ali nastavit ćemo tražiti", rekao je glasnogovornik mornarice za BBC. Posade za potragu radile su cijelu noć kako bi pronašle preživjele, a operacija se nastavila u ponedjeljak uz pomoć zračnih snaga. Mornarica je također najavila istragu o uzroku katastrofe.

Mornarica je na Twitteru objavila slike i videosnimke na kojima se vidi skupina ljudi u narančastim prslucima u crnoj splavi na napuhavanje kako se udaljava od broda u mraku dok valovi nadiru oko njega. Nije odmah bilo jasno koliko je splavi raspoređeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Dvoje poginulih u tragediji kod Jasenovca: Pronađen i drugi muškarac iz prevrnutog čamca

Pročitajte i ovo Minibus pun umirovljenika sletio u provaliju TEŠKA NESREĆA U SRBIJI Izlet se pretvorio u tragediju: Minibus pun umirovljenika sletio u provaliju, ima poginulih

Sukhothai, američku korvetu koja se koristi od 1987., pogodili su jaki valovi u nedjelju te je natjerali da se nagne na jednu stranu prije nego što je voda prodrla u nju, rekao je glasnogovornik mornarice, admiral Pogkrong Monthardpalin.

Slika koju je podijelila mornarica prikazuje sivo plovilo prevrnuto na bok.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene