Obavijesti Video Pretražite Navigacija
paraliziraju trgovačku četvrt

Tajland: Sud odbio zahtjev vlade o evakuaciji ‘crvenokošuljaša’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski civilni sud odbacio je zahtjev vlade kojim se traži evakuacija prosvjednika koji već 48 sati paraliziraju strateški važnu trgovačku četvrt Bangkoka.

Civilni sud u Bangkoku ocijenio je da tajlandske vlasti na raspolaganju imaju zakon o unutarnjoj sigurnosti, koji im omogućuje da provedbu operacije održavanja reda i mira povjere vojnim snagama. ‘Nije potrebno tražiti posebno odobrenje suda, jer već postoji zakon o unutarnjoj sigurnosti koji je na snazi i može se u svakome trenutku primijeniti’, rekao je jedan od sudskih dužnosnika. Deseci tisuća ‘crvenokošuljaša’, pristalica bivšega premijera Thaksina Shinawatre, prosvjeduju i već dva dana blokiraju elitnu trgovačku četvrt Bangkoka, u kojoj se nalaze luksuzni dućani i hoteli, uredi i veći trgovački centri.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

>> Tajland: Propali prvi pregovori

Paralelno sa sudskim postupkom, vlada od suda namjerava zatražiti izdavanje uhidbenih naloga protiv prosvjednika. ‘S obzirom na to da nisu poslušali i nisu napustili mjesto okupljanja, organizatori i prosvjednici bit će sudski gonjeni’, rekao je ranije glasnogovornik premijera Ahisita Vejjajive, Panitan Qattanayagorn. Šef tajlandske vlade prihvatio je pregovore o prijevremenim izborima, no tek po isteku ove godine. Kriza, koja je u zemlji traje već četvrti tjedan, čini se, prema mišljenju promatrača, težom nego ikada do sada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene