Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje se pogoršava

Tajland: Premijer neće odustati od primjene sile unatoč žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski premijer odbio je svaku mogućnost da odustane od primjene sile i uporabe vojske protiv protuvladinih prosvjednika, dok u Bangkoku i dalje traju nasilni sukobi tijekom kojih je samo u subotu ubijeno najmanje osam osoba.

Službe pomoći su objavile da je od četvrtka navečer, kada su nastavljeni sukobi, ubijeno najmanje 24 ljudi a 187 je ranjeno, od kojih je u subotu tijekom dana poginulo najmanje osmero. Nasilni neredi na ulicama tajlandske prijestolnice navele su Sjedinjene Države da narede evakuaciju svog svojeg osoblja koje nije nužno u američkom veleposlanstvu u Bangkoku i da upozore Amerikance da nije uputno putovati u Tajland.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

>> Vojska zaprijetila silom prosvjednicima u Bangkoku

I druge zemlje poput Kine su izrazile duboku zabrinutost zbog pogoršanja stanja. Premijer Abhisit Vejjajijva namjerava sužavati prsten oko protuvladinih crvenih košulja koje zauzimaju trgovinsku četvrt središta glavnog grada, dok nasilnim putem ne smiri najteže nerede u Tajlandu u proteklih dvadeset godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene