Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požarevačka policija uhitila je Daliborku T. (36), inače iz Rijeke, osumnjičenu da je svoje tek rođeno dijete ugušila u selu Majilovac kod Velikog Gradišta u Srbiji. Obdukcijom je utvrđeno da je beba živjela desetak minuta.


Poslije porođaja, za koji doktori pretpostavljaju da je bio između 1. i 17. veljače, Daliborka je imala veliko krvarenje, pa je 17. veljače zatražila pomoć u požarevačkoj bolnici. Kako ni poslije intervencije ginekologa krvarenje nije prestajalo, poslana je u Ginekološku kliniku u Beogradu gdje je patolog otkrio dio posteljice koji je ostao poslije porođaja.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srbija poslala notu Hrvatskoj: ''U spomen-ploči Bratiću nema ništa sporno, a Hrvatska veliča ratne zločince prema Srbima'' Autocesta u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Mijenjaju se pravila: Na autocestama u Srbiji uskoro će se moći voziti i do 150 kilometara na sat

S obzirom na to da je Daliborka skrivala trudnoću, nije imala ni otvoreni karton, a nije mogla ni objasniti gdje je dijete nakon porođaja, liječnici su alarmirali policiju. Pretresom kuće, a i drugih objekata u dvorištu njenog kuma S. J. u selu Majilovac, gde je povremeno žijvela posljednjih godina, policija je na tavanu štale ispod sijena našla plastičnu crnu vrećicu sa mrtvim ženskim novorođenčetom.

Selo Majilovac šokirano je novim zločinom, ali malo tko želi pričati nedavnoj tragediji.