Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je željela reći?

Taj termin još nismo čuli, što to znači? Srpska premijerka izjavom šokirala javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska premijerka Ana Brnabić jučer je nakon sastanka s direktorom Ureda Američke razvojne agencije u Berlinu poručila kako odljev mozgova može biti i pozitivna stvar.

"Nama nije problem i nije problem nijednoj zemlji, kada pričamo o odljevu mozgova, sam odljev mozgova. To može biti i dobro za jednu zemlju, dok god uspijete kao zemlja da taj odljev mozgova prijeđe u cirkulaciju mozgova", rekla je Brnabić nakon sastanka o potencijalnoj suradnji Srbije i američke agencije.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Svojom je izjavom srpska premijerka u najmanju ruku zbunila javnost s obzirom na to da termin "cirkulacija mozgova" koji spominje dosad nije korišten.

Srbija prednjači u odljevu mozgova – termin koji se koristi za napuštanje obrazovanih i stručnih kadrova iz zemlje, a troškovi odlaska mladih koštaju Srbiju i do 1,2 milijarde eura godišnje, pokazalo je istraživanje “Troškovi emigracije mladih iz Srbije”, koje je prošle godine proveo Institut za razvoj i inovacije.

Cirkulacija mozgova koju Brnabić spominje do sada nije korištena kao termin u široj javnosti te nije do kraja jasno kako se konkretno definira, javlja Nova.rs

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene