Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regionalna suradnja

Tadić: S Hrvatskom je uspostavljen potpuno novi nivo povjerenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić u svom je obraćanju UN-u naglasio da je Srbija ispunila uvjete za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

'Naša želja da se pridružimo EU predstavlja platformu na kojoj namjeravamo raditi u ostvarenju svojih ciljeva. Regionalna suradnja je kamen temeljac naše diplomacije i vjerujemo da je ona dobra za čitavu regiju', rekao je Tadić te ocijenio da je s Hrvatskom uspostavljen potpuno novi nivo poverenja, što je od strateškog značaja i za stabilnost BiH, javlja Tanjug.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Podsjetio je da je Srbija uložile velike napore da uhiti sve optužene za ratne zločine i na taj način ispuni obvezu i prema sebi i prema međunarodnoj zajednici. Tadić je rekao da to svjedoči o želji Beograda da stvori klimu za potpuno pomirenje u regiji.

Tadić je zahvalio i svim članicama UN koje nisu priznale proglašenje neovisnosti Kosova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene