Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i nakon godine dana

POLICIJA SNIMILA UŽAS 'Bilo je to poprište zločina apsolutne strave i tragedije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rođaci osmero djece, zaklane u svojim krevetima prije godinu dana u australskom mjestu Manoora, okupili su se u nedjelju kako bi u znak trajnog sjećanja na njih zasadili osam stabala plumerije, vrste oleandra.

U Manoori, predgrađu Cairnsa na tropskom krajnjem sjeveru Australije, na smrt su izbodene tri sestrice stare 2, 11 i 12 godina, njihova četiri brata stara 5, 6, 8 i 9 godina te 14-godišnja sestrična, a stanovnici mjesta su i nakon godinu dana još uvijek u šoku i nevjerici zbog krvavog pira u kući strave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Ilustracija strava u SAD-u Majka (35) osumnjičena za ubojstvo dvoje i pokušaj ubojstva trećeg djeteta: U bijegu je, za njom traga i FBI

Majka djece, 38-godišnja Raina Thaiday, pronađena je tog jutra uz svojeg 20-godišnjeg sina u vrtu kuće, sva u krvi od ubodnih rana koje si je sama nanijela. Nekoliko dana poslije optužena je za osmerostruko ubojstvo i u postupku je psihijatrijskog vještačenja kako bi se utvrdilo da li je sposobna za suđenje. No, prošla je godina dana i bol u malenoj urođeničkoj zajednici ne jenjava, posebice stoga jer taj užas još uvijek nije objašnjen. U subotu se u parku okupilo oko 200 ljudi na koncertu u znak sjećanja na izgubljene dječje živote.

Crkveni starješina James Gela je kazao da je sadnja oleandara prvi korak u podizanju trajnog spomenika na mjestu kuće koja je prije šest mjeseci srušena i gdje se sada nalazi park.

Policajci koji su prije godinu dana prvi ušli u kuću na očajnički poziv Thaidayinog sina još uvijek se živo sjećaju prizora koji ih i danas progoni jer ništa slično u svojoj policijskoj karijeri nisu doživjeli.

"Bilo je to poprište zločina apsolutne strave i tragedije i ništa se ne može usporediti s tim", kazao je policajac Brad McLeish. Policija je kamerama snimila sav užas dok su prolazili kućom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene