Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacanje kamenja

Svrgnuti Bakijev zbog nereda bez govora na gradskom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti kirgistanski predsjednik nije uspio na gradskom trgu u Ošu održati govor, jer su pristaše prijelazne vlade bacali kamenje.

Svrgnuti kirgistanski predsjednik Kurmanbek Bakijev bio je prisiljen povući se s glavnog trga u gradu Ošu na jugu Kirgistana u četvrtak, gdje je namjeravao održati govor, kada su pristaše prijelazne vlade počele bacati kamenje na njegove pobornike, a njegovi zaštitari zapucali u zrak kako bi rastjerali gomilu.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Slika nije dostupna Brat protjeranog kirgistanskog predsjednika 'Guverner iz sjene' uhićen s lažnim brkovima i bradom

Kako javljaju ruski mediji, Bakijev je došao na trg u Ošu i njegovi protivnici počeli su bacati kamenje na njega i njegove pristaše. Zaštitari su svrgnutog predsjednika odveli do automobila i otišli. Bakijev se navodno vraća u svoj rodni grad Džalalabad. Bakijev je odbio predati vlast prijelaznoj vladi na čelu s Rozom Otunbajevom sve dok mu se ne zajamči sigurnost i oprost za njega i njegove rođake.

Otunbajeva nije isključila mogućnost podizanja optužnice protiv Bakijeva zbog krvavih nemira u zemlji u kojima je najmanje 80 ljudi poginulo. Ruski premijer Vladimir Putin telefonski je razgovarao s Bakijevom i sastao se s potpredsjednikom kirgistanske prijelazne vlade Almazbekom Atambajevom u Moskvi, priopćila je ruska vlada. Bakijev je nazvao Putina u srijedu navečer. U priopćenju se ne navode detalji razgovora s Bakijevom niti susreta s Atambajevom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene