Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sestre Annie Wiltshire i Jayne Jensen izjavile su da su vidjele Roberta Murata kako se 'smuca' oko apartmana iz kojeg je nestala Madeleine McCann, baš u vrijeme njezina nestanka.


To su policiji priopćile odmah nakon svog povratka iz Portugala u Veliku Britaniju, ali informacija je bila tajna do jučer.

Vezani članci Slika nije dostupna Nestanak Madeleine McCann vjerojatno nikada neće biti riješen? Slika nije dostupna Sto dana od nestanka malene Madeleine

Annie Wiltshire (58) i Jayne Jensen (53) rekle su policiji da su vidjele 34-godišnjeg Murata kako puši ispred Oceans kluba nekoliko minuta prije nego je počela potraga za Maddie.

Murat je bio prvi osumnjičeni u sučaju, ali je imao alibi koji je potvrdio da je cijelu večer proveo u svom domu (u blizini apartmana iz koje je nestala Maddie) sa svojom majkom Jenny, te da niije znao za Maddiein nestanak do sljedećeg jutra. 

Sestre Annie i Jayne, rekle su da to nije istina, jer su sigurne da su vidjele Murata te noći ispred kluba, dvadesetak metara udaljenog od apartmana u kojem su odsjeli McCannovi. 

One su odsjele u apartmanu koji je bio nasuprot restoranu u kojem su McCannovi večerali s prijateljima kada je djevojčica nestala. 

Sestre su policiji rekle kako su vidjele Murata da puši ispred ulaza u Ocean klub, 3. svibnja između 22:30 i 23 sata.

Maddiein nestanak primjećen je oko 22 sata.

Izvor blizak sestrama rekao je kako ih je prijatelj pozvao na piće kasnije tog istog dana. Dok su pričali o nestanku djevojčice, pored njih je prošao Murat i pridružio im se. 

'Kada su pričali o tome, rekle su da im je Murat bio čudan. Bio je obučen u mornarsku majicu i traperice. Rekao je da se mora presvući jer je u toj odjeći cijeli dan. Rekli su da im je to bilo čudno jer su ga malo ranije vidjele u drugačijoj odjeći', kazao je izvor.

Murat je nijekao sudjelovanje u otmici Madeleine McCann, a njegova 71-godišnja majka za to mu je dala alibi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju