Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjedokinje vidjele otmičara malene Madeleine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sestre Annie Wiltshire i Jayne Jensen izjavile su da su vidjele Roberta Murata kako se 'smuca' oko apartmana iz kojeg je nestala Madeleine McCann, baš u vrijeme njezina nestanka.

To su policiji priopćile odmah nakon svog povratka iz Portugala u Veliku Britaniju, ali informacija je bila tajna do jučer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Maddie je njezin otac zakopao na plaži' Slika nije dostupna Kate McCann odbila odgovarati na pitanja u istrazi o Maddie

Annie Wiltshire (58) i Jayne Jensen (53) rekle su policiji da su vidjele 34-godišnjeg Murata kako puši ispred Oceans kluba nekoliko minuta prije nego je počela potraga za Maddie.

Murat je bio prvi osumnjičeni u sučaju, ali je imao alibi koji je potvrdio da je cijelu večer proveo u svom domu (u blizini apartmana iz koje je nestala Maddie) sa svojom majkom Jenny, te da niije znao za Maddiein nestanak do sljedećeg jutra. 

Sestre Annie i Jayne, rekle su da to nije istina, jer su sigurne da su vidjele Murata te noći ispred kluba, dvadesetak metara udaljenog od apartmana u kojem su odsjeli McCannovi. 

One su odsjele u apartmanu koji je bio nasuprot restoranu u kojem su McCannovi večerali s prijateljima kada je djevojčica nestala. 

Sestre su policiji rekle kako su vidjele Murata da puši ispred ulaza u Ocean klub, 3. svibnja između 22:30 i 23 sata.

Maddiein nestanak primjećen je oko 22 sata.

Izvor blizak sestrama rekao je kako ih je prijatelj pozvao na piće kasnije tog istog dana. Dok su pričali o nestanku djevojčice, pored njih je prošao Murat i pridružio im se. 

'Kada su pričali o tome, rekle su da im je Murat bio čudan. Bio je obučen u mornarsku majicu i traperice. Rekao je da se mora presvući jer je u toj odjeći cijeli dan. Rekli su da im je to bilo čudno jer su ga malo ranije vidjele u drugačijoj odjeći', kazao je izvor.

Murat je nijekao sudjelovanje u otmici Madeleine McCann, a njegova 71-godišnja majka za to mu je dala alibi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene