Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Christian Tapferer prije 26 godina rodio se bez ruku i bez nogu. Njegova volja za životom oduševljava sve one koji ga poznaju. Za njegov zdravstveni slučaj kriva je genetika, pa tako on ne može sam hodati, hraniti se, oblačiti i još mnogo toga zbog čega potpuno ovisi o pomoći drugih.


Danas živi sa osobom koju naziva svojom majkom, 74- godišnjom Gisele, koja ga je primila kad su ga njegovi roditelji kao desetomjesečnu bebu, ostavili.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Društvenim mrežama širi se šokantna snimka na kojoj majka šamara dijete u kolicima Ekskluzivno za Provjereno progovorila majka koja je odbila kemoterapiju za svoju kćer (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Tko je majka koja je novac za liječenje djeteta trošila na sebe: "To je ono najstrašnije. Malena joj je bila izvor prihoda"

Iako nema ruku ni nogu, kaže kako su njegove ruke i noge, njegova majka. Ona za njega radi sve; pere ga, hrani, oblači.

Iako mu je normalni život onemogućen, on je ipak završio školu kao i svi drugi, a trenutačno studira informatiku i medije.

Pitate se kako uspijeva?

Christian stvari oko sebe pomiče svojim glasom. Pa tako naredbama otvara vrata, pali svjetla, podiže rolete.

I što je još nevjerojatnije, on svira klavijature i koristi računalo. Težak samo 19 kilograma, koristeći štapić kojeg drži u ustima svira na klavijaturama i piše po tipkovnici.
Velika mu je želja jednog dana prirediti koncert svirajući klavijature. 

- Ne predajem se i radim sve što rade i drugi oko mene, rekao je Christian.

Uživa u druženju s prijateljima za koje kaže da ih ima puno. Nikada sebe nije doživljavao drukčijim od drugih, pa tako kao pravi obožavatelj nogometa, pomoću svojih posebno napravljenih kolica odlazi i na stadion.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju