Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica napada na New York

Svjetlo za žrtve 11. rujna: Počast odana snopovima nade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su ih mogli vidjeti s udaljenosti i do 100 kilometara - dvije laserske zrake, koje su simbolično usmjerene prema nebu kako bi označile srušene tornjeve WTC-a u New Yorku.

U sjećanje na žrtve terorističkog napada na New York 11. rujna 2001. godine, gradske su vlasti 'podigle' svijetla nedaleko od mjesta pada Blizanaca, kako bi još jednom podsjetile kako nikada neće biti zaboravljeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

Ta su svijetla prvi put prezentirana šest mjeseci nakon terorističkog napada 2001. godine, a za desetogodišnjicu tog tragičnog događaja su ponovno upaljena. Svijetlo generira 88 ogromnih 7.000 vata jakih xenonskih reflektora, podijeljenih u dva stupa. Njihova svjetlost dosezala je miljama daleko u nebo i smatra se jednim od najjačih ikad projiciranih u noćno nebo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene