Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordno niske temperature

U Švicarskoj - 26,6, a u Rumunjskoj - 30 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Europa je okovana ledom. U Švicarskoj - 27, a u Rumunjskoj rekordnih -30 Celzijevih stupnjeva! Rekordno hladne temperature zabilježene su ove zime u Švicarskoj, gdje je u selu Samedan na jugoistoku zemlje izmjereno -26,6 stupnjeva Celzijusa.

Novi je rekord za 0,3 stupnja niži od onog zabilježenog 28. prosinca 2008. na istoj lokaciji, prenosi švicarska javna televizija. Selo La Brevine na sjeverozapadu zemlje, drži apsolutni rekord po rekordno niskoj temperaturi u zemlji. Ondje je, naime, prošle zime zabilježena temperatura od 28 stupnjeva ispod ništice.

Pročitajte i ovo Jakutsk ŽIVOT NA -50 Kako preživjeti u nahladnijem gradu na svijetu? "Obucite se kao kupus" Slika nije dostupna Ususret vikendu POLARNE HLADNOĆE DO ČETVRTKA Donosimo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

U Rumunjskoj su posljednji put ovako niske temperature izmjerene prije 50 godina, kada su zabilježeno čak minus 42 stupnja. Stanovnici Rumunjske se žale da zbog ekstremne hladnoće ne mogu spavati. Ovakve temperature podnose jedino karpatski bizoni, koji čak spavaju u snijegu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene