Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza crnih kutija

Svi putnici prije pada aviona znali da će poginuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapisi crnih kutija palog aviona poljskog predsjendika Lecha Kaczynskog pokazuju da su svi putnici znali da će poginuti kada je avion počeo kružiti.

'U nekoliko posljednjih sekundi crna kutija u kabini snimila je sve jaču buku iz kabina za putnike. Na kraju smo čuli neljudski krik zaprepaštenja i bola,' rekao je jedan od poljskih tužitelja koji sudjeluju u istrazi nesreće predsjedničkog TU 154, prenosi Mondo. Ruski stručnjaci već su preslušali i analizirali zapise koje je Poljska zatražila kao dokaz. Poljski javni tužitelj obećao je prošlli tjedan da će javnost dobiti uvid u zapise crnih kutija i razgovore pilota s kontrolom leta u Smolensku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj

>> Poljaci se oprostili od Lecha Kaczynskog

Iznimka će biti intimni dijelovi razgovora, a pogotovo dijelovi u kojima se čuju krici putnika kada su shvatili da će se avion srušiti. Razgovore pilota sa Smolenskom od početka je imala poljska vojna kontraobavještajna služba, prenosi Metro. S obzirom da su u avionu bili i vojni obavještajci i oni su pratili visinu, brzinu i let aviona te su slušali razgovore pilota. Pukovnik iz Generalnog vojnog tućiteljstva to nije ni potvrdio ni demantirao, već sam o naglasi da nije stvar tužiteljstva da informira o aktivnostima obavještajne službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene