Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platio pa se predomislio

Maloljetnica prijavila političara zbog plaćanja seksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoko rangirani lokalni švedski političar s područja Stockholma, koji se između ostalog skrbi i za pitanja djece i edukacije, kažnjen je zbog pokušaja ostvarivanja seksualnog odnosa s maloljetnicom, koja je upletena u lanac maloljetničke prostitucije.

Åke Blomqvist, član je vijeća u Huddingeu, južno od Stockholma te nosi brojne važne funkcije na lokalnoj razini, no nakon ove afere najavio je svoj odlazak iz politike krajem godine. 67-godišnji Blomqvist zgriješio je prošle godine, nakon što je nabasao na internetske stranice, koje su nudile pratilje i grupni seks. Nije mogao, kako je sam priznao švedskom listu Metro, odoljeti svojoj znatiželji te je pomislio kako bi 'bilo interesantno probati platiti seks.'

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> Mladić zaražen HIV-om spolno općio s djevojčicom

'Kontaktirao sam s muškarcem koji mi je kući došao usred bijela dana, a zajedno s njim bila je i djevojka. Platio sam 220 dolara za nju, ali nisam bio shvatio kako je maloljetna', rekao je Blomqvist. Dodao je kako nakon toga više nije bio siguran da želi seks s djevojkom te je na kraju i odustao. 'Nije to bilo za mene', zaključio je. Ipak, djevojčica ga je prijavila policiji i kazala kako je imala seksualni odnos s njom prošle godine.

Orgije organizirali ugledni poslovnjaci

Čitav slučaj izronio je na vidjelo u sklopu tekuće istrage švedske policije u vezi s velikim lancem internet prostitucije, u koju su bili umiješani prominentni poslovni ljudi i drugi profesionalci, i koji su organizirali orgije s mladim djevojčicama, koje su regrutirali putem interneta. Blomqvist je, na kraju prošao samo s novčanom kaznom, dok je 40-godišnji šef spomenutog lanca završio u zatvoru na četiri godine, zbog podvođenja i drugih kriminalnih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene