Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili su da ima pravi pištolj

Švedski policajci ubili mladića s Downovim sindromom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski policajci pod istragom su nakon što su u središtu Stockholma ubili 20-godišnjaka s Downovim sindromom.

Muškarac koji je bolovao i od jednog oblika autizma pobjegao je rano u četvrtak iz očeva stana ponijevši sa sobom dječji pištolj.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Policija je kazala da je do pucnjave došlo u opasnoj situaciji i da muškarac nije poslušao zapovijed da baci na zemlju ono za što su policajci mislili da je smrtonosno oružje.

Vatru su otvorila najmanje dvojica policajaca. Žrtvina majka kazala je za švedski radio da je obitelj u šoku i da je njezin sin, koji ima problema s govorom, bio divan čovjek.

"Šalio se s ljudima i bio je nevjerojatno društven", dodala je.

Šef štokholmske regionalne policije Ulf Johansson rekao je da je incident "duboko tragičan", ali nije komentirao istragu. Dodao je ipak da zna "iz iskustva da se ponekad u nejasnim i jako napetim situacijama moraju donijeti jako teške odluke" u nekoliko sekundi.

Švedski policajci ove su godine ubili šestero ljudi. Istraga najnovijeg incidenta je u tijeku. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene