Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svećenik Lazar Sekulić zalio se benzinom i zaključao u crkvu Presvete Bogorodice u selu Rgotini uz prijetnju da će se zapaliti.


Lazar Sekulić, svećenik Srpske pravoslavne crkve u zaječarskom selu Rgotini, zalio se benzinom i zaključao u tamošnjoj crkvi Presvete Bogorodice te je prijetio da će se zapaliti, piše Blic. Razlog za ovakav dramatičan čin bio je, kako kaže, to što je nakon 33 godine službovanja u Rgotini dobio premještaj u obližnje selo Lenovac.

Vezani članci Križ s fetusima koji krvare u župi Našašća u Vodicama (Foto: Dnevnik.hr) Svećenik se dosjetio kako ''obogatiti'' korizmu: Na oltar crkve postavio križ s fetusima koji krvare Ilustracija (Foto: AFP) Francuski kardinal osuđen jer nije reagirao na optužbe za seksualno zlostavljanje

Kada se svećenik zaključao u crkvi, mještani su pozvali policiju i vatrogasce čije su ekipe ubrzo došle. Uslijedili su pregovori s njim kroz zaključana vrata crkve, naočigled okupljenih mještana. Svećenik je iz crkve dovikivao da će se zapaliti ukoliko bilo tko pokuša nasilno ući. Naposljetku je ipak pristao otključati vrata i izaći iz crkve. To je učinio tek kada je stigao njegov nadređeni koji mu je obećao da neće morati u Lenovac sve dok mu episkop Timočke eparhije vladika Justin ne bude objasnio razloge za premještaj.

'Ja sam bolestan, uskoro moram ići na operaciju srca. Star sam, ostalo mi je još samo dvije godine do mirovine. Ne želim premještaj, jer sam u Rgotini pune 33 godine i ovdje želim ostati', rekao je Sekulić.